Cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului, cei mai aplaudați balerini ai teatrelor din România se întâlnesc pentru prima oară la Opera Comică pentru Copii într-o gală extraordinară, care va avea loc la data de 20 aprilie, de la ora 19. Opera Comică pentru Copii aduce împreună artiști de excepție de la teatrele mari de operă și balet din țară (din București, Iași, Cluj, Sibiu, Constanța, Craiova, Brașov) într-un spectacol unic, alcătuit din cele mai frumoase fragmente din producții de balet, dans contemporan, dans modern și dans de caracter.

Invitații Galei sunt prim-soliști ai companiilor de balet românești, printre care se numără Ada González și Valentin Stoica de la Opera Națională București, Andreea Jura și Dan Haja de la Opera Națională Română Cluj-Napoca, Maria Lozanova și Dumitru Buzincu de la Opera Națională Română Iași, Cătălina Iliescu și Bogdan Bârsănescu de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, Olguța Ilie și Alexandru Chera de la Opera Română Craiova, Cristina Terebesy și Sebastian Vlad Moldovan de la Opera Maghiară Cluj, Tűnde Melania Condoiu și Marian Claudiu Dane de la Opera Brașov, Ellie Marie Hennequin și Viktor Tomashek de la Teatrul de Balet Sibiu. La această gală, alături de balerinii Operei Comice pentru Copii participă și cei mai noi artiști colaboratori ai teatrului, un grup de balerini din Italia, Serbia și Japonia. Programul evenimentului include lucrări semnate de compozitori precum P.I. Ceaikovski, S. Prokofiev, A. Adam, Al. Glazunov, A. Vivaldi, A. Haciaturian, S. Rahmaninov.

„Indiferent de perioadele dificile pe care societatea noastră le traversează, nevoia de artă va exista mereu! Arta vindecă, inspiră și îi eliberează pe toți cei cărora li se arată. Anul acesta, Opera Comică pentru Copii celebrează Ziua Internațională a Dansului alături de cele mai importante instituții de cultură din România, iar pe scena noastră vor dansa împreună, pentru a aduce emoție și bucurie spectatorilor, cei mai îndrăgiți artiști din toată țara. La mulți ani! La mulți ani, dansului si tuturor dansatorilor!”, a declarat Andreea Soare, Coordonatorul Departamentului de Balet al Operei Comice pentru Copii.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.

 
Proudly powered by WordPress